DayZ Wiki
Advertisement
Vehicles

Offroad Hatchback, Transit Bus és Civilian Sedan.

A járművekkel nagyobb távolságokat tehetünk meg Chernarusban. Előre meghatározott helyen és véletlenszerű állapotban spawnolnak, ezért előfordulhat, hogy használatuk előtt a hiányzó (vagy sérült) alkatrészek cserére szorulnak. Használatukhoz le kell cserélni az említett alkatrészeket. Egyes komponensek nem javíthatóak. Egy keményebb ütközés hatására a jármű pillanatnyilag alkalmatlanná válhat. A sebességváltáshoz (alapértelmezetten: Q és E billentyűkkel) kell használni.

A spawn algoritmus a nem perzisztens szervereken a járműveket minden egyes újraindítása esetén (hard reset) alapállapotba állítja. Így azok a járművek, melyek használatban voltak, törlődnek. Perzisztens szerver esetén a jármű akkor kerül törlésre, ha hosszabb ideig nem volt használatban, esetlegesen teljesen tönkrement, illetve a szerver újraindítás esetén a jármű nem tartózkodik az érvényes játéktér területén. A járművek mindig az adott szerverhez kötődnek, nem vihetőek át másik szerverre.

Ismert problémák (v0.62):
- A jármű nem képes sebzést okozni. Játékoson és zombikon csak egyszerűen átmegy.
- Fizikájuk nagyon kezdetleges, így egy élesebb kanyarban nagyon könnyen felborulhatnak.

Implementált járművek[ | ]

v0.62-ben elérhető járművek:

Tervezett járművek[ | ]

Dayz-repair-mechanics-preview

Javítás folyamatban.

Megerősített járművek v1.0-ban


Tervezett járművek a teljes verzió kiadása után

Egyebek[ | ]

  • v0.62-ben a játékosok egy matchbox segítségvel resetelhetik a járműveket, amely a következő újraindítás esetén újra spawnol.
  • A V3S parancsnoki verziójára utalás található, azonban eddig soha nem volt megerősítve.

Lásd még[ | ]

Advertisement